onsdag 12 oktober 2011
josefins bak
Sega havrekakor med mörk choklad, mandel och apelsin. mumma! gör dom själv vettja!
100 g smör
2 dl farinsocker
0.5 dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
1 ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
0.5 dl hackad 70% mörk choklad
lite hackad mandel efte smak
skal från en apelsin
Blanda smör, farinsocker, socker och vaniljsocker så att det blir en kletig smet. I med ägget, vispa lite till så att smeten blir "fluffig". Vänd (!) i mjöl, bikarbonat och salt tills allt är blandat. Vänd (!) i havregryn, chokladen, mandeln och apelsin. (Nu kommer du antagligen tro att du har gjort fel, och att kakorna blir torra eftersom det är ganska mycket torra saker i, men det är rätt, trust me.) Gör små bollar, typ chokladbollar och platta ut dom lite (!) på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 7-10 minuter (ha koll på dom!)
Ta ut, låt svalna lite och avnjut med mjölk, eller kanske varm choklad?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar